luni, 27 decembrie 2010

Hell(o), my love(r)!(?)

Dragă tu,
Azi am chef să te sufoc cu propria mea prezență, să-ți inund mintea cu un milion de rânduri și cuvinte spuse doar de dragul de a le spune. 
Și mai vreau să-ți spun că ninge, dragostea mea, ninge. Iubesc zăpada așa cum îți iubesc zâmbetul. Iubesc iarna așa cum îți iubesc privirea. Iubesc albul acesta ce-mi rănește ochii verzi, așa cum iubesc fața ta atunci când minți. 
Și îmi doresc să vină vara. Să vină la mine, să fie frumos și bine. Să mă îmbrățișeze cu buclele ei aurii și să mă ducă pe meleaguri în care tu nu ești. Frumos.
Îți dedic acest post de pe blogul meu, ți-l dedic cu cea mai mare plictiseală posibilă și cu o incoerență pe care nici eu nu o înțeleg. 
A trecut și Crăciunul ăsta, puțin mai repede decât îmi imaginam. Și l-am petrecut fără tine, fulg de nea, fără tine!  - Pe românește, nu a nins. Frumos, nu?! Bine, știu că „virgulă”, câțiva copilași au fost dezamăgiți de această chestie, dar mie mi s-a părut superb.
Pe data de 23 decembrie, acum puține zile, a fost „petrecută” aniversarea a câtorva ani de când m-am născut eu. Iar prin „eu”, mă refeream la cineva care iubește să fie diferit, așa cum fiecare fulg de zăpadă se mândrește cu asta în fiecare iarnă. Sunt născută iarna, sunt îndrăgostită de vară și sunt la fel de banală și diferită ca fiecare fulg de nea din univers. Vreau să mă consider un paradox, dar faza e că atunci ar trebui să etichetăm orice ființă umană ca fiind un paradox și asta ar devenii prea plicticos. Dar deh, dacă vrem să ne mai adâncim în asta, vă voi spune că natura umana reprezintă un paradox complex și alte blah-blah-uri de genul acesta.
Dar eu vă spuneam de ziua mea pe care am petrecut-o într-un fel de care nici nu mai vreu să-mi amintesc. 
O parte din aceste rânduri și detalii detaliate și nefolositoare conduc spre o simplă concluzie: Vreau să fiu iar copil micuț. Vreau ca de ziua mea să primesc tone de cadouri, vreau ca de Crăciun sub bradul meu să fie tone de surprize, vreau să aștept nerăbdătoare să împodobesc bradul și vreau să ma simt bine. Poate nu în ordinea asta. Dar vreau să simt spiritul ăla al sărbătorilor despre care se tot vorbește. Dar nu, eu a trebuit să mă cert cu bunica în fiecare zi care ar fi trebuit să fie -știi tu- magică! Vreau să mă bat cu zăpadă și să mă dau cu sania, vreau să ne jucăm ca doi copii ce ai uitat că suntem. Asta vreau! Cer prea mult?! Se pare că da...
„-Te urăsc!
-Dc?
-Pt. că te iubesc.”

32 de comentarii:

  1. mda... am citit toate aceste cuvinte din campul lexical al iernii si ma zgaraie pe piele raceala ... urasc zapada si frigul la fel de mult precum le admir, insa a meritat sa citesc acest text bine relatat ca de obicei si cu o intarziere de 4 zile, iti zic : LA MULTI ANI !! diferito ai reusit sa ne incanti din nou cu relatarile tale minunate !!
    pupiciii :*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. nu pot sa creeeed ca ai pijama rozzz :D eu tocmai ce'am primit de la Mosu` un capotel rozzz :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaaaai, ce frumos :X
    Mă refer la capoțelul roooz :)) :x

    RăspundețiȘtergere
  4. Ok eu sincer urasc iarna , craciunul si poate ca si omul de zapada [ ma inspaimanta. ] . Nu stiu daca ti-am spus sau nu La multi ani sau Craciun fericit pentru ca se pare ca uit in ultima vreme de persoanele importante , asa ca iti spun acum[ scuze daca o sa ma repet ] Sarbatori fericite !
    Ce ti-a adus Mosul ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Whaaa, frumos :X:X:X
    Craciun fericit si Sarbatori fericite si chestii de genul asta si tie!
    Mosu a fost zgarca anul asta si nu mi-a adus nimic... :-? Dar deh, se revanseaza el la anu'. Tie ce ti-a adus?!

    RăspundețiȘtergere
  6. -asta pt ca mi'ai dat ideei Mademoiselle- Sincer chiar nu văd ce găsesc oamenii ( ăştea normali, că noi cu siguranţă nu suntem )distractiv sau amuzant în a face un om de zăpadă :| parca'i un monstru pe pozitii de inghitire in masa si morcovele ala infipt in cap imi aminteste de Pinochio si am senzatia ca in fiecare clipa m'ar putea intepa fix in sufletel ... absurd :|

    RăspundețiȘtergere
  7. Wha, ce imaginatie ai :))
    Eu nu m-am gandit niciodata asa la omuletii aia, cu toate ca niciodata nu am facut unul, nici cand eram micuta de tot ;))
    Ah, morcovele infipt in cap ma duce cu gandul la un cutit infipt in cap ...
    Uite, vezi ce ma faci sa gandesc?! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru mine un om de zapada e o prostie pentru ca atunci cand eram mica niciodata nu imi iesea capul , ba prea mare si se rasturna , ba prea mic si era o caricatura . In principiu nu am nimic cu infatisarea lui desi nu imi placea ca eram obligata sa ii pun o oala pe cap ( mamei nu ii placea ) . Din punctul meu de vedere iarna e doar pentru indragostiti si pentru copii . Omul de zapada e doar un pretext pentru a mai arunca copii afara din casa pentru ca indragostitii sa fie singuri .;;)

    Nu va ganditi la prostii !!!

    La mine Mosul a venit , desi a cam intarziat , aducandu-mi lucruri utile si mai mult simbolice. Uite asta e singurul motiv pentru care suport Craciunul [ ca iarna imi place :x ] .


    Ok , iar am scris mult !! X_X

    RăspundețiȘtergere
  9. Eh şi dacă mă gândesc la prostii ce are ?! :))

    RăspundețiȘtergere
  10. A daa da ... suntem inca in post ?! retrag ce'am spus desi recunosc ca pe frigul asta intra bine o idee de prostie :))

    RăspundețiȘtergere
  11. sa vezi ce o luam de la Ada ca vorbim prostii fara ea :)):P

    RăspundețiȘtergere
  12. Poi sa vina !! Undee estiii?!?!
    Si atunci vom vorbi toate 3 prostii :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu vine . Sigur mananca sau doarme . Mm.. sau face un om de zapada :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci am lipsit cateva minute sa mananc si voi deja faceti prostii :))
    Nu va e rusine sa va ganditi la prostii fara mine?! Ah?! :))
    A fost tare faza aia cu iubiteii singurei :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Veziii nu s'a suparat chiar asa tare ;)) :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, pai cum sa ma supar tocmai eu, ah?! :))
    So, data viitoare cand faceti prostioare, sa ma chemati si pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Uu... acum cred ca a fugit ea :-?
    Pofta buna mancati-as lingura =))

    RăspundețiȘtergere
  18. Na , ca nu mancam >:P
    Scriam . Mda , ciudat :) dar am si eu scoala ! :-s si profesori nebuni . ( I hate them ! )

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. si eu am teme de vacanta ... dar nici chiar asa :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Uh, eu am referate peste referate, cate 2-3. Yuk.
    Hay sa afcem o campanie. Anti ... scoli maneliste :))

    RăspundețiȘtergere