marți, 21 decembrie 2010

So, let's die together.


Astăzi am hotărât să-mi scriu toate sentimentele în citate. Îmi cer scuze că nu voi preciza ale cui sunt, doar că nu îmi mai amintesc. 

O fotografie spune un secret despre un secret.Cu cât îti spune mai multe, cu atât stii mai putin. Poate ca aici nu e vorba de o fotografie, dar e vorba de ceea ce semnifica aceea fotografie.
Cei cu care traim si pe care îi iubim si pe care trebuie sa-i stim ne scapa. Nu crezi asta?! Priveste-ma pe mine, si poate vei intelege.
Nu e om care sa-si doreasca mai mult o vacanta, decât cel care tocmai a fost în vacanta. Nu are legatura ce prezentul, are legatura cu faptul ca-mi doresc sa ma evapor intr-un norisor de fum.
Defectele si greselile mintii sunt precum ranile corpului. Dupa ce s-au depus toate eforturile posibile pentru a le vindeca, va ramâne totusi în urma o cicatrice.  La pariu ca am mai multe cicatrici decat tine?!
Dintre toate animalele omul e singurul care manifesta cruzime. E singurul care face rau altora numai pentru ca îi face placere. Esti crud. Si nu-ti pasa. Iti place.
Omul se preface cel mai mult atunci când vorbeste cu el însusi. Ofera lui o masca si îti va spune adevarul. Oh, nici nu stii cat de bine ma pot mintii pe mine insami.
 Desi lumea e plina de suferinta, s-a cam saturat sa o depaseasca. Dar eu nu sunt ca restul lumii. Si vreau sa lupt. Si daca pierd, macar voi stii ca am facut tot posibilul.
Alegerea suprema pe care o face omul, ultima lui sansa de a se ridica la ceruri e sa creeze sau sa distruga, sa iubeasca sau sa urasca. Cred ca ai ales la amandoua a doua parte. Asta dupa ce ai vazut ca prima nu e prea usoara, nu?! Nu ti-a spus nimeni: "Calea usoara nu e neaparat si cea corecta."?!
 Daca oamenii s-ar cunoaste între ei, nu ar idelatriza, nici urî. Asta inseamna ca nu ma cunosti sau ca eu nu te cunosc pe tine?!
 Iubeste-i pe toti, ai încredere în câtiva si nu gresi fata de nimeni. Eu ii voi iubii pe toti, nu voi avea incredere in nimeni si voi incerca sa nu mai gresesc.
Nu conteaza cine a fost tata. Conteaza cum mi-l amintesc eu. Nu are legatura cu "tata", ci cu felul cum mi te amintesc eu pe tine.
Daca ne-am cunoaste secretele, cum ne-am mai consola unul pe celalalt? Poate ca "virgula" cam asa e.
Orice schimbare, chiar si una dorita, aduce cu ea o stare de melancolie…pentru ca tot ce ramâne în urma este o parte din noi însine. Într-un fel, trebuie sa murim pentru a putea începe o viata noua. Si uite si de ce urasc eu schimbarile. Pentru ca nu sunt cu adevarat schimbari.
Trecutul ne defineste. Putem cauta motive sa scapam de el sau de partile rele, dar singura cale de a scapa e sa adaugam ceva bun în el. Trecutul e trecut si totusi atat de prezent incat nu poti sa-l separi de prezent.
 Lucrurile nu sunt întotdeauna asa cum par. Primele aparente îi înseala pe multi. Doar inteligenta câtorva discerne ceea ce a fost ascuns cu grija. Vezi?! Nimic nu este ceea ce pare! Absolut nimic! Si tu nu intelegi...
De amintiri si de remuscari nu te poti ascunde. Umbra greselilor noastre ne va bântui mereu, indiferent daca ne-am cait sau nu. Mda. 
Sa ne consideram nebuni. Asa ne vom întelege unul pe altul. Aceasta va deslusi multe enigme. Eu ma consider nebuna, tu ma consideri nebuna, eu te consider nebun si tu te consideri perfect.
Omul trebuie sa dezvolte, pentru orice forma de conflict uman, o metoda care sa respinga razbunarea, agresiunea si represaliile. Fundamentul acestei metode este dragostea. Si cum este atunci cand razbunarea, agresiunea si represaliile pornesc din dragoste?! Inseamna ca dragostea este o criminala in serie?!
În clipa când oamenii se îndragostesc devin mincinosi. Si uite si o scuza pentru presupunerea ta care apropo, e falsa.
Nici un muritor nu poate pastra un secret. Daca buzele sale vor fi pecetluite, vârfurile degetelor sale vor vorbi. Respira tradare prin fiecare por. Nu mai am incredere nici macar in tine. Si aveam, aveam atat de multa. 
 Amânarea este cea mai letala forma de refuz. Nu, nu, nu. Nu e asa. Stiu ca nu e asa. Pentru mine nu e asa.
 Pentru credinciosi, nici o dovada nu este necesara. Pentru necredinciosi, nici o dovada nu este posibila. Cam asta-i ideea. Tu nu trebuie sa-mi dovedesti mie ceea ce simti, eu stiu asta. Dar eu trebuie sa-ti dovedesc tie fiecare miscare a mea si in final tot nu crezi nimic.
Oamenii aduna toate greselile din vietile lor si creaza un monstru caruia îi spun Destin. Destinul e cea mai inventiva scuza din lume. Destinul e creat de oameni. D'asta este atat de curd.
Am iubit pâna am ajuns aproape de nebunie. De aceea se spune ca dragostea e o nebunie, iar nebunia mi se pare singurul mod adevarat de a iubi. Buna, eu sunt nebuna! Oare si tu esti?! Ce zici daca am fii nebuni impreuna?! Sau tu nu esti nebun?
Lumina crede ca poate calatori mai repede decât orice altceva. Dar se înseala. Indiferent cât de repede ar calatori lumina, descopera ca întunericul a ajuns întotdeauna primul si ca o asteapta. Da, da, da. 
Monstrii sunt reali, la fel si fantomele. Exista în interiorul nostru. Si uneori câstiga. ----
Nu doar camerele sunt bântuite. Nu doar casele. Mintea umana are holuri mult mai largi, mult mai încapatoare. Da.
Întotdeauna am considerat ca mila da roade mai bune decât justitia neînduplecata. Deci asta nu ar insemna ca ceea ce faci tu nu va da roade?!
Nu întelegi cu adevarat natura umana daca nu stii de ce un copil care se da într-un carusel le face cu mâna parintilor de fiecare data când trece pe lânga ei, iar acestia mereu îi fac si ei cu mâna. Buna! Ciudat, nu?! Dar e frumos. Sau macar a fost.
E mai bine sa scrii pentru tine însuti si sa nu ai public, decât sa scrii pentru public si sa te pierzi pe tine însuti. Eu asa fac. Eu scriu pentru mine. Eu ma scriu pe mine si ma daruiesc prin niste banale randuri.
Dragostea e cea care pune lumea în miscare. Exista cineva care ar putea sa spuna ca nu este adevarat?
Oamenii sunt mai dispusi sa plateasca un prejudiciu decât un serviciu, deoarece recunostinta e o povara si razbunarea e o placere. Deci banuiesc ca te simti bine acum, nu?!
Lacrimile au ceva sacru. Nu sunt un semn de slabiciune, ci de putere. Sunt mesagerii durerii coplesitoare si ai iubirii de nedescris. No coment.
Viata e un joc. Joaca-l.Viata e prea pretioasa. Nu o distruge. Am jucat jocul si m-am ars, sunt foarte nerebdatoare acum pentru ca astept continuare. Vreau sa zbor.
Aratati-mi un erou si eu va voi scrie o tragedie. Eu sunt eroina propriei mele vieti. Eu sunt eroina propriei mele tragedii.
Speranta e cel mai mare rau al umanitatii, pentru ca prelungeste suferinta. So, hay sa speram.
Am descoperit un paradox. Daca iubesti pâna când începe sa te doara, atunci nu va mai exista durere, ci doar dragoste. Frumos suna, nu?!

3 comentarii:

  1. ''Dragostea e cea care pune lumea în miscare. Exista cineva care ar putea sa spuna ca nu este adevarat?''......stiu ce`i dragostea,cu toate astea..pe mine inca nu ma pus..de ce?pt k nu`i poate pune pe toti in miscare..

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, nu e neaparat dragostea aceea clasic dintre o tip si o tipa. Este vorba de dragostea de mama, de tata, de frate, s.a. Dragostea de o idee, de viata, de orice, chiar si de propria persoana.

    RăspundețiȘtergere