sâmbătă, 17 decembrie 2011

Copilarie


Eu am copilărit cu Abracadabra. Am autograful lui Dana Rogoz de când era Abramburica. Am participiat la emisiunea Prietenii lui Piticot -și m-am revăzut astăzi pe un Dvd. Mă jucam jocuri pe televizor. Chestiuța aia în care băgai casete (majoritatea celor pe care le aveam eu erau galbene). Genul de casete pe care scria că conțin 1000 de jocuri, dar erai norocos dacă prindeai vreo 10. Aveam pușcă și cadoul meu ideal era un nou joystick. Târziu am aflat ce e aia calculator și chiar și atunci nu dispuneam de unul. Nu prea îmi plăceau basmele, se pare. Mama a spus că eu ziceam de Alba ca Zăpada că e proastă, că mușcă din același măr cu o babă. Foloseam peria de păr pe post de microfon. Aveam muuulte cuburi și jucării. Și eram nebună după mașinuțele cu telecomandă. Mereu când era Crăciunul sau ceva asemănător, încercam să-l prind pe „moșul” și asta doar pentru a-i dovedii mamei că nu există Moș Crăciun și e doar tata. Am crezut mult timp că noaptea vin șoriceii și-mi fură ciorăpeii. Mama punea bomboane în brad și eu le mâncam și lăsam acolo ambalajul, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Și mă uitam la multe desene animate, chiar și la Cartoon Network pe vremea când nu era în română. Și erau atâtea desene frumoase...

Și alte lucruri asemănătoare. Cooooopilărie. Mi-e dor de momentele când cea mai mare grijă a mea era că nu l-am scris frumos pe „A”.

10 comentarii:

  1. Amintiri placute ...iar tu le-ai descris perfect . Te felicit si m-ai impresionat foarte mult cu acest articol .Esti o persoana sensibila si buna la suflet ...iar pentru acest lucru primesti felicitarile mele !
    Si eu eram impatimit al jocurilor pe televizor...aveam peste 50 de casete cu jocuri si ma jucam Super Mario si jocuri dalea cu tanculete si impuscam rate ...si ma uitam si la Cartoon Network .Acum tu spui ca nu mai este Cartoon Network in romana...dar eu in am in limba romana .
    Chestia cu Mos Craciun ...imi aduce aminte de clipe fericite : copilaria ; si de clipe nefericite : ca eu am crescut fara tata si nici in prezent nu am ...eu nu am avut niciodata cui sa-i spun TATA ! Nu stateam sa-i dovedesc nimik mamei...ca exista sau nu Mos Craciun ...am stiut de mic cine este Mos Craciun pentru mine .
    Ma bucur sa vad ca ai avut o copilarie frumoasa.Doresc tuturor sa aiba parte de o copilarie frumoasa .Dar stii ce este cel mai important ? Ca atunci cand cresti sa-ti aduci aminte de ea...iar tu faci acest lucru .
    Inca o data felicitari ...iti doresc tot binele din lume , sa ai parte de tot ce este mai frumos in viata si Dumnezeu sa te ajute !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce copilarie frumoasa ai avut:x
    Si eu foloseam peria pe post de microfon:))
    Si eu aveam multe jucarii si cuburi.
    Chiar azi, cand am dat o tura pe la bunica m-am uitat prin jucariile mele de cand eram mica.

    RăspundețiȘtergere
  3. ŞI EU! Şi eu mâncam bomboanele din pom şi lăsam ambalejele, încât când aveam vreo 3-4 ani, am mâncat toată ciocolata posibilă din bradul ăla şi mama s-a speriat ca nu cumva să mi se facă rău. Niciodată nu mi s-a făcut rău de la prea multă ciocolată. Dar eu nu mă jucam jocuri la televizor, la desene însă mă uitam la greu.

    Eu ieşeam p'afară cu gaşca de băieţi [de obicei eram singura fată sau erau maxim 3 fete, restul vreo 10 băieţi] şi învăţam să fac nebunii. Vara mergeam în Politehnică şi ăştia se căţărau în copaci, se juleau când cădeau cu bicicleta şi alte din astea. Vremuri bune, de mult duse 8->.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vioreld, multumesc mult. Nu te cunosc dar mereu imi face placere sa-ti citesc comentarile. Imi pare rau pentru tatal tau dar vreau sa cred ca acest gol a fost umplut de altceva sau altcineva. Chiar imi pare rau si iti multumesc.

    Alexa, multam si fortza Peria de par si cuburile si jocurile si copilaria si bunicile. ^.^

    Sayuuki, niciodata dar niciodata si din noua niciodata nu o sa ma/ne satur/am de bomboane si dulciuri! Si deseneeee... <3 Si si ieseli <3 Vremuri bune, de mult duse dar pastrate vesnic in amintiri :D

    Pinguu, multumesc. :"> Mi-e dor!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Adda : Sa stii ca acel gol nu poate fi umplut de nimeni si nimic .Insa accept realitatea si am trecut peste acest impas si privesc in viitor .Sunt sigur ca Dumnezeu ma v-a ajuta pe viitor asa cum a facut-o si pana acum .
    Iar pentru tine Adda am numai cuvinte bune , cel putin dupa ceea ce scrii pe blog eu mi-am facut o imagine despre tine, te consider o persoana deosebita , imi place ceea ce scrii , ceea ce gandesti...din pacate nr. persoanelor ca tine se imputineaza pe zi ce trece . Iti voi mai trimite un comm pe post de mesaj deoarece nu am adresa de mail si pe care am sa te rog sa nu il postezi .

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Superb articol!!!!!! Saca vrei sa stii mai multe despre cei de la Abracadabra, contacteaza-ma

    RăspundețiȘtergere
  8. Vioreld, MUUUUUULTUMESC MULT MULT!!!!! ;))
    Szasz Sebes Paul, merci ^.^

    RăspundețiȘtergere
  9. Lasa-mi un mesaj la rubrica contact si va contactez eu

    RăspundețiȘtergere