duminică, 5 februarie 2012

Asaam, seriale.

Pentru că mi-e lene să vorbesc despre Acta & Sopa & Pipa.

Deeeci seriale, dar nu orice seriale. Un top micuț și nevinovat cu serialele cu super-eroi. Că tot zisesem acum un car de ani că mă voi ocupa de chestiuțele astea neinteresante.

Pe, să zicem că primul loc, stă mult iubitul serial Supernatural. Cei doi frați Sam și Dean (Jared Padalecki -pe care îl știu din filmul House of Wax și Jensen Ackles - care a mai jucat și în dragul meu serial Dark Angel) se luptă cu toate chestiuțele ciudăciți (momentan Leviathani), gen fantome, Arhangheli, Moartea, Viața, Soarta, demoni, Lucifer, Vampiri, Metmorfo...d'aia de se schimbă și multe altele. Să nu mai zic și că au cam murit de câteva ori (Gen Dean care a stat multișor prin Iad sau când au ajuns amândoi prin rai). Și un motiv și mai genial pentru acest serial ar fi Castiel (Misha Collins) care a jucat bestial, păcat că e puțin cam dispărut din peisaj. Și mai e și Boby (Jim Beaver) care a cam murit dar n-a fost prima data, așa că încă aștept să se întoarcă. Și are 7 sezoane apărute până în momentul de față. Și încă o chestiuță: serialul ăsta chiar te poate face să plângi chiar dacă la prima vedere n-ar avea vreo șansă...

Tot stăteam și mă gândeam care dintre Nikita și Dark Angel să pice pe presupusul loc 2, daaar... Dark Angel l-am adorat. Chiar dacă a fost anulat după sezonul doi, îmi rămâne în căpățână și în inimioară iubirea ce i-am purtat-o. O avem pe Max (Jessica Alba care părea cam... țeapănă în sezonul 1, dar și-a intrat bine în rol de la sezonul 2) o tipă cu superputeri din cauză că... ei bine, Manticore e de vină (o organizație care vrea să facă o armată de copii cu superputeri împurumutate de la animale) ! Și acum mult timp câțiva copii scapă... de acolo, printre care și Max (și tipu asta). Și, ca o hoață ce e, se întâlnește (aka îndrăgostește) de Logan (Michael Weatherly - căruia i-am adorat prezența având în vedere că era Tony din NCIS în anii lui de tinerețe.) Și tipul ăsta, Logan, era Eyes Only, lupta pentru demascarea crimelor și nedreptățiilor plus că avea muuulți bănuți. El o „corupe” și împreună  luptă pentru a distruge corporația Manticore. Și amândoi îndrăgostiți. Singurele faze mai puțin perfecte sunt că el rămâne în scaun cu rotile după ce face nițel pe supereroul, dar cu ajutorul tehnologiei... va fi bine. Între timp mai și sărăceste Logan. Și mai e și virusul din sezonul 2 care nu le permite lui Max si Logan să se atingă. Și și acest serial e destul de... te face să plângi. Și cam atât. 

Ok, acum vine Nikita. Loc unde deja mi-am pierdut pofta de a povestii. Dar a meritat așa că îl recomand. Are doar doua sezoane până acum. Îi are pe Maggie Q în rolul Nikitei și pe bunăciunea de Shane West pe care îl știți mai bine din A Walk to Remember și care joacă aici rolul lui Michael. Nikita a făcut parte din Divizie, până când și-a dat seama în sfârșit că ce fac ei nu e neapîrat în folosul țării așa că a plecat. Acum NikitaMichaelAlex și Birkhoff luptă împreună pentru a găsii cutiile negre (polița de asigurare a lui Percy), pentru a le distruge și scăpa de Percy. Și ceva interesant e că, prin toată povestea complexă și ritmul alert, tot are loc să bage și o chestiuță romantică.

O să mă evapor imediat după ce-l prezint pe dragul meu Doctor Who, pe care trebuia să-l pun pe primul loc... Deci îl avem pe doctor, rol interpretat momentan de Matt Smith (al 11a doctor) și momentani omuleți care călătoresc cu el: Amy Pond (Karen Gillan) și soțul ei, Rory (Arthur Darvill). Este un serial din Marea Britanie. Și este vorba despre... acest călător în timp, zeu al timpului, doctorul care are un TARDIS o cabină telefonică de poliție camuflată, imensă în interior și micuță în exterior. Serialul este atât de vechi încât a apărut inițial în 1963 ca să fie reluat după aceea cu succes în 2005. Ca să vedeți succesul lui... acest serial are și spin-off-uri Torchwood -anagramă de la Doctor Who- serial ce are în vizor o audiență adultă și The Sarah Jane Adventures care cică e pentru copii și care era și pe Cartoon Network odată. În caz că l-ați văzut și n-ați știut, acesta este Doctorul de care tipa aia era așa de obsedată. Deci. Tipul ăsta călătorește în timp și spațiu, salvează lumea oriunde se duce, fie în anul apple52465.43, fie cu 20000 de ani înainte, orice planetă (ba chiar a ieșit din univers cândva). Și-mi place la nebunie!


Oricum din categoria seriale cu persoane care mai salvează pe ici-pe colo câte o viață mai sunt o grămadă de toate formele și culorile. De la chestiuțe polițiste ca NCIS, CS:NY, Minți Criminale și altele, la seriale coreene gen City Hunter, chestiuțe vampirești gen Blood Ties, The Vampire Diaries, Buffy the vampire slayer, Moonlight, Angel si altele gen Heroes (foarte minunat de altfel), Mesaje de dincolo, Dexter (da, dexter), Lost Girl (minunat), Stargate Sg1 si Atlantis, ba chiar și o porție din Prison Break și chiar doctoricești ca House M.D. și  Grey's Anatomy.
Șiii atât. M-am „evaporizat”, bye bye!

7 comentarii:

  1. hmm :-? ...o sa incerc unul dintre ele :)) ...ms :* >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. doresti un intro cum are annitu ? intra pe blogul meu , acolo vei gasi un concurs in care fac intro-uri gratuite oricarui blogger care imi face un review . http://www.mistocareala.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim, yup
    Elena, sper :)) >:D<:*
    Mistocareala, sunt chiar tari intro-urile daaaar mi-e bine si fara. :"> Sunt prea lenesa pentru review-uri :))
    C.L.M., uuu stiu :>

    RăspundețiȘtergere
  4. He he :D Ma super bucur ca nu's singura :D

    RăspundețiȘtergere