joi, 7 iunie 2012

Nimic și totul

Să scrii ceva înseamnă să-l faci să devină adevărat. Nici o întâmplare, nici un sentiment nu mi se par atât de reale pe cât sunt, atunci când le scrii . Când dai o formă gândurilor tale haotice, o formă nedefinită și înțeleasă de tine mai bine decât orice și oricine. Poate fi o minciună. Dacă o scrii, devine mai adevărată ca niciodată. Ca și cum, dacă există o hârtiuță în univers, neobservată de nimeni și complet nesemnificativă, totul se schimbă. Asta mi se pare mie paradoxal. Pentru că nu schimbă nimic și totuși schimbă totul. Este doar senzația mea, nu? Doar părerea mea? 
De aceea, ca în multe dăți, voi tăcea. Stiloul meu va amuții și caiețelul meu micuț cu spirală mă va aștepta zile, săptămâni, luni, până când mă voi considera pregătită pentru a mă confrunta cu realitatea. Mă va aștepta liniștit, sub pat, în birou sau printre alte cărți și caiete, va fii singur singurel și nimănui nu-i va mai păsa de el. Dar îmi va fi loial și mă va primii cu brațele deschise atunci când voi considera că am amânat prea mult inevitabilul. Sau până voi avea toane.



Steluțe. Nu pentru că scrie ceva în ele, nici pentru că înseamnă ceva. Sunt drăguțe, copilăroase, micuțe și inocente, misterioase și pline de speranță.

2 comentarii:

  1. A scrie inseamna sa dai viata cuvintelor si sa transmiti prin ele gandiri , trairi si sentimente.
    Scrisul este cea mai frumoasa arta dezvoltata de om .

    RăspundețiȘtergere