miercuri, 17 octombrie 2012

Ecuații

Aaaa început școala și testele și temele și ascultările și este... mult. Văd că anul ăsta nu o să mai pot să-mi permit să nu... învăț. Oh, asta e aiurea.
Ei bine, multe s-au schimbat în ultimile zile. Sau chiar de la o zi la alta. Sau de la o oră la alta. Spre exemplu, azi vroiam să scriu tot și încontinuu iar ziua următoare nici măcar nu vroiam să aud de asta. Ei bine, nici azi nu mă prea încântă ideea, dar fac orice ca să nu învăț la biologie acum. Chiar mă gândeam să-mi abandonez blogulețul.
În altă ordine de idei, vreau să fiu o scorpie insensibilă. 
În altă altă altă ordine de idei, vreau să nu mai visez.
Certitudini sau bănuieli. 
O să-mi recapăt cheful de a scrie, promit, dar până atunci o să mai dureze ceva. Sper că puțin. 
Certitudini sau bănuieli.
Îmi place matematica. Mereu mi-a plăcut. Ei bine, cât de mult îți poate plăcea o materie de școală, dar mai mult decât restul, asta e sigur. Și știi de ce? Pentru că e diferită de română sau de materiile la care trebuie să tocești. E exactă, precisă. Nu e superficială. Nu te trădează.   Răspunsul nu se schimbă în funcție de toane și sentimente. E acolo și mereu acolo, mereu aceiași. Își respectă promisiunile pe care nici măcar nu le face. Bine, și asta cu condiții bineînțeles. Totul vine cu condiții. Condițiile de existență. Condițiile de a iubii înțelege și tu matematica, numai așa te iubește și ea și-ți este alături orice ar fi. Oricum, e corect. Și pot să-i ofer înțelegere. Cere puțin pentru cât oferă. Ce poate fi mai ideal de atât? Oh, văd că deja o dau în în în retardism. M-am zâtit de aci. Pa pa. :)

3 comentarii:

  1. Waw .. niciodata nu am privit matematica in felul asta . Eu urasc matematica , tocmai din motivele pe care nu le-ai enumerat , intr-o anumita masura desigur . In schimb , mie imi place romana , imi place pentru ca ea nu e fixa , o pot spune asa cum simt , o pot schimba , ceva ce se afla intr-o continua miscare . Nu suport ideea ca trebuie sa-mi dea 2 si nu pot sa schimb asta , nu-mi plac lucrurile fixe . Si firea mea e asa , nu sunt fixa pe mai nimic , asta are avantaje si dezavantaje .
    Oricum ,m-ai facut sa vad si altfel lucrurile , ma bucur si iti multumesc !
    P.S : Sa nu abandonezi blog-uletul si bafta la scoala ! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place romana. Adica si romana si matematica. Sunt singurele materii care-mi plac. Poate pentru ca nu necesita tocit, poate pentru ca sunt extreme si impreuna mentin un oarecare echilibru. Multumesc mult, nu inteleg cum ai reusit dar mi-ai adus zambetul pe buze. ;)) Bafta si tie :*

      Ștergere
  2. Si mie imi place matematica, dar din pacate liceul a reusit sa ma faca sa schimb asta:-? , cu toate ca postul tau reuseste sa imi aduca aminte de ce imi placea. Mersi mult:P. Esti cea mai tare. You are batwoman:>.My superhero:

    RăspundețiȘtergere