joi, 15 noiembrie 2012

Vise

Am nevoie.
Am nevoie de o infinitate de lucruri, de o infinitate de persoane, de o infinitate de idei.
Am nevoie de o infinitate de momente, de amintiri, de simțiri.
Sau dacă nu infinități, atunci măcar bucățele de infinituri. Bucățele micuțe și drăguțe, colorate, sclipitoare, atrăgătoare. Nu știu să mă mulțumesc cu ce am, nu pot să mă mulțumesc cu jumătăți de măsură. E totul sau... totul. 


Și... e o senzație. De gol. Mă simt pierdută undeva în noapte. Prin oraș, un oraș întunecat, cu luminile gălbui ale felinarelor reflectându-se în bruma trotuarului. Cândva, într-o toamnă sau o iarnă rece, cu un vânt puternic bătând direct în față și nici un omuleț. Și în liniștea nopții să nu se audă decât pașii tăi, respirația ta, bătăile inimii tale, tu, tu, tu, și ici-colo câte o mașinuță, gonind pe stradă, pe lângă tine. Și să mergi, să mergi fără să te oprești, să mergi și să mergi și să mergi. Să speri la o bătaie pe umărul drept, de la un alt suflet care te însoțește, dar să știi că nu va venii niciodată, că ești singur, în pofida tuturor iluziile create de tine, sau crezute de tine. Am tot visat tabloul ăsta. 
Visez amintiri noi, amintiri pe care nu vreau să le am, să mi le fac și nici nu-mi doresc să le fi avut, oricât de adorabile sau nu ar fi. 
Nu știu de ce. Nu pricep care e faza cu visele. Nu pricep de ce vor să mă înnebunească. Nu pricep ce vor de la mine. De ce uneori îmi prezintă cele mai terifiante coșmaruri, de ce alteori îmi prezintă cele mai minunate vise, de ce îmi visez temerile, speranțele, de ce visez chestiuțe la nimereală, de ce visez bucățele de viitor, de ce sunt dăți în care visez ceva și ajung să fac o prostie mare după, doar pentru că un vis mi-a trezit nu știu ce sentiment? E frustrant. Și incontrolabil. 
De ce oamenii visează? Care e faza cu visele? 

Vroiam să scriu despre ceva. Nu mai știu despre ce vroiam să scriu. Știu că am ajuns să scriu despre complet altceva. Nu mai știu de ce. Nu mai știu nimic.

11 comentarii:

  1. Oamenii viseaza pentru ca sunt preocupati cu anumite lucruri sau isi doresc anumite lucruri. Ma ofer eu sa fiu sufletul care te insoteste si te bate pe umar doar incearca sa speri:P, viata trebuie vazuta mereu cu optimism chiar daca uneori ea se dovedeste a fi o bitch :P. Draguta melodie si succes in continuare cu blogul, faci o treaba minunata :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. heeeei, for a pessimist i'm pretty optimistic. multumesc. :)

      Ștergere
  2. Uneori avem nevoie de vise pentru a supravietui. Ele devin niste teluri realizabile sau nerealizabile, depinde la ce ne gandim. Fara vise, oamenii ar fi tare statici, fara sa vrea sa avanseze sau sa faca tot posibilul sa obtina ceva.
    Si eu merg pe aceeasi perspectiva: nu-mi plac jumatatile de norma, ori da...ori ba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar sunt dati in care ele fac mai mult rau decat bine. Uite, spre exemplu in filme, personajul negativ are vise si este in stare de orice pentru a le realiza. Mie place cum gandesti. :D

      Ștergere
  3. Mi-ai citit cumva in inima si in ganduri ? Ce vrajitorie ai facut..de ce ai scris exact ceea ce simt atat de des , ce simt zilnic , ce simt si simt iar si iar .. Pana si strada , cum merg singura mereu , aceeasi strada si aceeasi pasi , doar eu , soarele sau stelele . depinde de ora . Si cum mi-as dori sa ma opreasca cineva si sa ma imbratiseze , dar singuratatea e singura mea companie . Sa visezi este frumos , dar al naibii de dureros cand vezi ca nici un vis nu se implineste..totusi , cred ca oamenii viseaza pentru ca realitatea e prea dura .
    Ai grija de tine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul tau... intr-un fel m-a incalzit. E egoist din partea mea, dar ma bucur ca nu sunt singura. Multumesc mult si sincer. Ai si tu grija de tine! >:D<

      Ștergere
  4. M-am regasit in cuvintele astea :(( Si culmea..tot singura ma simt ..nu stiu cand va venii acea perioada cand viata mea va traii intr-o lume frumoasa si roz ..dar cred,ca se va intampla ...hmm ...niciodata :-< ..prietenii pleaca unu cate unu ..sunt singura..astept un suflet langa mine din nou ..care sa`mi zica in fiecare zi ca totul va fii bine ..si ..nice ..nu se va mai intampla ..ps. tare ..inspiratie..iti alegi cuvintele cu inteligenta ..si bla bla ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul va fi bine :) Ai incredere in mine. Prietenii vin si pleaca. Atunci cand nu e nici un sufletel langa tine si te simti singura, dedubleaza-te, fa ceva, doar supravietuieste pana cand acesta va venii. :)) Elenushka mea, eu sunt mereu aici, mai mult absenta decat prezenta, dar imi poti lasa oricand mesaje offline si chestii. :)

      Ștergere
  5. Da Ada ..mie frica de ceea ce se va mai intampla de acum inainte ..am frica de a traaii ...culmea ...am devenit o persoana care se inchide in ea ..si jur ca nu-mi va fii bne asa:(( ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Shh... tot raul spre bine. Sunt aici in caz ca ai nevoie de mine.

      Ștergere
  6. da ada, nu pot traii fara tine...pur si simplu nu pot nu exist fara tine, nu mai vreau sa plang in fiecare zi nu vreau sa mai simt ca cineva imi infige in inima un cutit si il rasuceste la inifinit....te iubesc si nu pot traii fara tine zilele astea vreau sa-mi vina curaj...pe mana am doar zgarieturi ca mi-e fost frica sa tai calumea, cum am spus nu pot sa tresic fara tine nu mai am motiv nu mai am scop nu mai am pentru cine s-o fac

    RăspundețiȘtergere