luni, 17 decembrie 2012

Iu-iu-iu...bire...

Bănuiesc că nu sunt adolescentă cu acte în regulă, dacă nu am cel puțin o postare despre iubire (sau plină de iubire) pe an. Așa că o să încerc să-mi exprim părerea despre acest subiect delicat și discutat exagerat de mult de către toate categoriile de vârste.
Adevărul este că m-am tot ferit în ultima vreme să scriu despre asta, probabil din motive personale. Sau pur și simplu nu știam ce să scriu. Nu, nici acum nu știu. Nu știu dacă privesc iubirea cu alți ochi, sau doar cu alte cuvinte. 
E complicată, e simplă, poate nu o înțeleg deloc sau poate o înțeleg prea bine. Poate-mi circulă prin toate venele, ca o boală sau ca ceva vital, poate e prea rapidă și în același timp prea lentă pentru mine. Poate că e doar o însumare de momente și de trăiri, de iluzii. Poate că nici nu există. Dar doar poate. 
Pentru că iubirea este omniprezentă, oriunde, oricând, în oricine, în multe forme, în toate formele. Iubirea este fără pic de logică. Apare și dispare. E infinită și finită, condiționată și necondiționată. Este de toate felurile și culorile. E dulce, e amară, e sărată. Este tot ceea ce îți trebuie, este ceea ce conteaza, pentru că daca o ai, ai totul, iar daca nu, nu (mai) ai nimic.
Iubirea este o problemă continuă, mai mare ca pacea mondială. Ce s-ar face lumea fără iubire? Fără inimi frânte sau lipite la loc. Nu ar mai fi subiecte de filme, de seriale, de războaie. Ce s-ar face lumea fără iubire?
Dacă te-aș întreba despre iubire, mi-ai răspunde cu un nume, nu?


Poate că nu a fost o idee prea bună să scriu despre asta, doar am simțit nevoia s-o fac. Pentru că atunci când aveam 13 anișori, scriam prea multe despre prea multe... Și simțeam nevoia doar de a înceta să mă mai ascund. Anunț propriu și personal: Ada se trezește la viață și o să (semi)revină pe blogul acesta cu postările stupide de acum vreo doi ani, de pe vremea când nu îi păsa cine şi ce citeşte.

16 comentarii:

  1. Ai dreptate, asa e:P.Draguta postarea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cata te iubeste cel mai mult :).

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu ca am scris mult dar te rog citeste

    timpul trece... am inceput sa numar zilele...orele, pot sa numar pana cand celebrul ceas imi va suna... pentru ca ti-am zis dar nu vrei sa ma crezi nici acum, eu fara tine...nu exist, e ca si cum acel ceva vital mie imi lipseste...defapt chair asa e, fara tine nu mai am nici un scop ...e bine ca macar o singura persoana dintre noi 2 e fericita, bucuroasa... eu sincer iti zic ca nu mai cunosc sentimentele astea doua. te iubesc asa de mult...nu-ti imaginezi cat de mult, si da asta ce simt acum e iubire, nu e altceva, nu e bola, sau ceva pervers sau nu e nimic alt ceva decat iubire pura... te iubesc si asa va fii mereu dar mi-ai spus ca niciodata nu vom mai fii impreuna deci eu nu mai am nici un rost pe lume... plus ca vreau sa fii fericita si ai zis ca eu nu te mai pot face...sper sa te faca rizea, el iti e mereu alaturi acum cand ai nevoie de cineva... eu nici cu cine sa vorbesc nu mai am... te-am pierdut ca iubita... ca prietena... am realizat ca tu esti cea mai importanta fiinta din viata mea chiar si peste parinti... in fine..aa si app de postarile tele de acum 2 ani..poate nu iti pasa cine citeste, eu le-am citit pe toate de cand ai creeat blogu pana in prezent... te iubesc ada, papa

    RăspundețiȘtergere
  4. 10:58, stiu ca am fost... o greseala pentru tine, te suparam mereu, ma purtam ca un nesimtit, eram un obsedat, nu am facut niciodata nimic bun...am fost o pacoste... inainte sa fac ceva... am nevoie de iertarea ta... imi pare sincer rau ca am fost o pacoste, cum am zis stiu ca am fost o greseala pentru tine, dar eu chiar te iubesc ada dar ai zis ca o supa reincalzita nu mai e la fel de buna... asta e motivu pentru care o sa fac ce va urma sa fac... te implor iarta-ma, te iubesc cu adevarat, te rog spune-mi ca ma ierti!! nu vreau sa mor stiind ca ma urasti

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai facut bine ca ai scris , ai scris foarte frumos.Tot ce stiu despre iubire este ca e esentiala , e formula fericirii , este precum , precum faina in paine , nu se poate fara ea..

    RăspundețiȘtergere
  6. Lumea nu va mai exista cand nu va mai fi iubirea!
    Este foarte bine ca ai scris acest articol, mie mi-a placut tare mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam. Dap, nu-mi pot imagina nici eu lumea fara iubire.

      Ștergere
  7. ok, am inteles nu vrei sa ma ierti... scuze, ily pa...

    RăspundețiȘtergere
  8. imi e dor de tine ingerasule

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai un premiu la mine pe blog: http://viziunidinviata.blogspot.ro/2012/12/un-mic-premiu.html

    RăspundețiȘtergere