marți, 26 februarie 2013

Ceva de umplutură

  De ce le cer eu sfatul și părerea unor oameni? Simplu! Ca să-mi dau mai bine seama de ceea ce vreau eu. Presupunând că trebuie să aleg dintr-o chestie X și o chestie Y. Dacă părerea unui omuleț, A, este una mulțumitoare, atunci mi-am găsit... lucrul pe care vreau să-l fac. Iar, dacă nu-mi place, atunci e și mai evident că alegerea pe care o voi face va fii fix opusul. Sau ceva asemănător, nu știu dacă am fost suficient de clară și mi-e lene să recitesc ca să mă asigur.

  Altceva... Hmmmm...
  Flocicelele ciripesc și păsălicile mieunesc. 
  Într-o altă ordine de idei, zilele trec repede, nopțile trec greu, câinii latră și nu știu. Vroiam să scriu despre ceva, dar de pare că am uitat complet despre ce. Și să încep iar s-o filozofesc și să o dau în stupizități imense, mai bine nu. Sau poate da... De fapt, asta voi face:
  Poate că e un parfum ciudat.
  Știi, un fel de moment de deja-vu.
  Când te duci prin locuri vechi, umblate cu cineva anume, pline cu amintiri și parfumuri, să treci pe acolo singur sau cu un alt însoțitor. Să închizi ochii și totul să se schimbe. Să fii iar aceea veche „tu”, într-un acel vechi loc, cu acei vechi „ei” (sau acel vechi „el”).
  Ei bine, eu am trăit ceva vreme în trecut. La fiecare schimbare, chiar dacă păream ok, nu renunțam să-mi plimb mintea sau, mai exact, sufletul, prin locuri vechi. Mi s-a întâmplat de multe ori să-mi închid ochii, într-un loc cu-n ambient cunoscut, primitor, și să mă evapor într-o altă... viață.
  Nu știu, cumva, voi înceta. Poate nu azi, poate nu mâine. Dar curând. 
  Nu știu unde vroiam să ajung. Doar nu pot înceta să fiu stupidă. Pe bune, nu pot.
  Încă ceva. M-am hotărât. Sunt Ada. Mereu am fost, mereu voi fii. Prefer să accept trecutul decât să accept faptul că m-am schimbat. Ada, încântată de cunoștință.
  Acum mă întorc la ceaiul meu călduț, la cana mea cu ursuleți și inimioare, la cartea aia de sub pat și la răceala mea care se pare că nu e tocmai răceală.
See you later :)

5 comentarii:

  1. sper sa te faci bibe in curand si ca asa zisa ta personalitate ada sa te ajute in continuare:p

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar daca nu acceptam schimbarea ea face parte din viata noastra fie ca vrem fie ca nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu. :) Dar, in fond, si faptul daca o acceptam sau nu, face parte tot din viata noastra. O masca pentru un bal mascat.

      Ștergere
  3. sper sa te faci bine in curand si ca asa zisa ta personalitate ada sa te ajute in continuare:P.Eu am fost mereu acelasi eu si ma simt extraordinar:D!!!

    RăspundețiȘtergere