sâmbătă, 27 aprilie 2013

Da Nu Mere Pere Hapciu

Nimic relevant, chestii de moment. Copilării.
Dacă aș putea, m-aș imagina, m-aș reinventa în moduri complet noi, complexe. M-aș rescrie de la 0, mi-aș creea imperfecțiunile perfecte, aș fi tot ce mi-am dorit să fiu, aș fi genul ăla de fată pe care am văzut-o și am admirat-o de când eram mică.
fi atât de perfectă. Fizic. Psihic.
Aș fi îndrăzneață, aș avea tupeu, aș fi curajoasă. Aș spune toate acele lucruri pe care nu le-am spus. Nu aș mai fi fost atât de leneșă... Vai, cred că aș fi schimbat lumea... . Nu eu, totuși.
Nu, nu se poate face asta și nici nu cred că mi-aș dorii. Să nu mai fiu eu... nu aș mai exista. Nu aș vrea să mi se termine existența. 
Sunt mulțumită de cum sunt. Relativ. 
Sunt speriată. 
Ar trebuii să fac ceva. Nu știu ce ar trebuii. Ar trebuii să mă ascund într-un colțișor dintr-o cameră rotundă, ca un copilaș speriat ce sunt. Înfricoșat de necunoscut, ca de obicei. Nu, cred că iar, peste puțin timp, orice chestiuță de acum va fi oarecum inexistentă. Cam la fel ca grijile mele din clasa a 7-a când credeam că iau o notă proastă (aka ne-10) la un test la muzică. Cât de stupid pare asta acum? Cât de vital părea atunci?
Nu pot să pun pauză la viață. Nu pot să mă ascund. Nu îmi permit. Dacă-mi doresc? Ei bine, cred că întotdeauna primul instinct al meu a fost să mă ascund. Să plec, să fug, să dispar. Să mă prefac bolnavă ca să nu mă duc la un test la engleză. Să amân inevitabilul. Să fac tot ce-mi stă îmi puteri ca să scap, ca să o iau pe ocolite, pe scurtătură, orice dar nu... nu ceva. 
Nu știu. Lucrurile s-au mai schimbat între timp. Miza e mai mare. 
Nu știu. Așa sunt eu. Așa am fost mereu, încă de când eram prea mică pentru a analiza asta. Să mă schimb? Cum? Dacă m-aș schimba, nu aș mai fi eu. Dacă nu aș mai fi eu, Ada ar înceta să existe. Cum ai putea să-i curmi viața unui copilaș micuț și nevinovat? Chiar și vinovat, cum ai putea să-i curmi viața unui copil?

4 comentarii:

  1. Nu trebuie sa te schimbi! Fiecare persoanna este perfecta asa cum este.
    "Fiecare om este perfect prin imperfectiunile pe care le are!".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Dar, stii, perfectiunea asta e relativa. Puntru unii esti perfect, pentru altii esti catastrofa. ;))

      Ștergere
  2. Eu cred ca tu esti perfecta exact cum esti acum , iar curajul se dobandeste atunci cand vrei sa indeplinesti ceva anume:).Succes in continuare si bafta in continuare de la anonimul tau secret:).

    RăspundețiȘtergere