miercuri, 10 aprilie 2013

Lecții

  Sunt atât de multe lucruri care ar mai putea fi spuse. Dar oare merită? Merită să te oprești a zecea oară din drum, doar pentru a face ceva ce nici nu știi dacă funcționează? De fapt, ceva ce ești sigur că nu va schimba nimic. Oare merită să cedezi iar în fața unor impulsuri de moment, doar pentru că ți-a străfulgerat o idee tâmpito-inteligentă în cap? 
  Am făcut asta până acum. Am stricat o grămadă de chestiuțe doar din cauza toanelor, din cauza lipsei mele de răbdare
  Viața e rea. După ce ne dă peste cap și ne întoarce la 180 de grade, ne dă o lecție. Ne poate spune să nu renunțăm așa de ușor la cineva, să luptăm pentru ceea ce dorim, bla bla. Dar, evident, asta după ce am renunțat așa de ușor la cineva, după ce am încetat complet să mai luptăm pentru ceea ce ne dorim. Crud. Dar apoi, după ce ne lingem rănile și învățăm să trăim cu cicatricile, după ce învățăm lecția și suntem capabili să o recităm cap-coadă... ZBANG! Încă o întoarcere. O a doua lecție, după un al doilea set de răni: când e de renunțat, trebuie să renunțăm. Când ne face mai mult rău decât bine. Când mere, când pere.
  Deci, unde e corectitudinea? Ne spune că merele sunt roșii, apoi că merele sunt galbene. De unde puteam noi să știm că pe lângă mere roșii, mai sunt și alte culori? Cum am fi putut să ne gândim că prima lecție nu trebuie luată așa de... serios?
  Mda, merci. A treia învățătură cred că o să fie ceva gen: Nici alb, nici negru, nici gri. Ci moooov! Dar care mov? Sigur, o să aflăm asta când nu o să mai avem suficient sânge în corp. Yuppy-yey.

4 comentarii:

  1. Pai e bine ca ai invatat acele lectii devreme si nu a trebuit sa te confrunti cu ele acum:). Lumea este un loc rau si trebuie sa fi mereu pregatit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Erai cu adevarat un copil foaaaaaaaarte malefic cand erai mica , dar cred ca eram cu totii niste mici dracusori de care parintii nostri erau foarte mandri:>. Cat despre lectiile de viata chiar sunt schimbatoare ,uff cred ca niciodata nu o sa stim cand facem ceva bine:).

    RăspundețiȘtergere
  3. Lectiile de viata chiar sunt schimbatoare ,uff cred ca niciodata nu o sa stim cand facem ceva bine:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa stim, dar fix atunci cand nu mai e nevoie sa stim si faptul e consumat ;))

      Ștergere