sâmbătă, 3 august 2013

Ham-ham.


Ok, deci...

Se pare că unii consideră că psihopații cu multe crime la activ sunt mai nevinovați decât câinii. Un subiect de-a dreptul adorabil și fără rost pe care-l voi aborda azi cu ceva ironie. 
Specific din start că sunt posesoare de câini. De când eram mică am avut un câine. Îmi stă în fire să-mi apăr cel mai bun prieten. Așa că dacă are careva altă părere, este bine-venit.
Treaba stă in felul următor: „Nu e vina psihopatului că a avut traume în copilărie, așa ca nu fiți răi cu el“ și „Câinii sunt xyz și trebuie eutanasiați“.
Pentru că e atât de greu să te gândești că un câine nu a fost traumatizat și e în natura sa să fie agresiv. Dar e așa de ușor să te gândești că un criminal psihopat oarecare a avut o copilărie grea, ca altfel ar fi fost un om minunat.
Un câine un câine. E simplu. Dacă a întâlnit cinci oameni la viața lui și patru dintre ei au aruncat cu pietre, l-au bătut fără un motiv și a cincea persoană s-a uitat încântată, nu, nu va fi un îngeraș. Înregistrează că umanitatea e odioasă și-și face un sistem de apărare împotriva ei. Nu e masochist, nu o să permită să i se mai întâmple asta (pare cunoscut?).
Un câine nu o să muște niciodată mâna care l-a hrănit (nu intenționat), în schimb un psihopat, UN OM, ar face-o fără remușcări. 
În concluzie, nu. Un câine e îndreptățit să urască oamenii care i-au rupt picioarele. Corectitudine, cel puțin. Dacă ai de gând să-l aperi pe X gândindu-te la scuze, încearcă să aplici același principiu și lui Y, înainte să-i faci rău. 

Și când mai întâlniți un puradel care se distrează chinuind un animal, vă rog, opriți-l. Aia e formarea a doi psihopați. Suntem prea mulți pentru a avea nevoie de concurență.

4 comentarii:

  1. Cred ca din tot ce am auzit la televizor zilele astea despre cainii maidanezi tu ai spus cel mai bine cum sta treaba. Sunt de acord cu tine , mai ales ca mereu mi se face mila cand vad niste caini saracuti ca se chinuie sa supravietuiasca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și totuși am scris asta înainte să apară povestea cu copilul ăla.

      Ștergere
  2. Imi place felul in care te raportezi la oameni si la caini si la cum se simt. Daca nu te-as cunoaste mai bine, as spune ca empatizezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine te-a pacalit si ti-a zis ca nu empatizez? Doar ca aici nu e empatie, ma enerva o tipa si atat :D

      Ștergere