joi, 15 ianuarie 2015

La naiba, Ada!

  La naiba, Ada! Cum de suma algebrică a tuturor evenimentelor din viața ta te-a adus în punctul ăsta? Nu că ai fi realizat dacă ar fi fost alt punct. Și e doar un punct random, nu e nici măcar un nod, nu e nimic. Ceva care tinde la zero.
  La naiba, Ada!, aveam impresia că ești destinată lucrurilor mărețe. Știi tu, ca plimbarea pe malul mării cu o muzică ca într-un serial în căștile de la telefon. La naiba, Ada! Dar uite-te acum unde ești! Nicăieri. Nu ai făcut nimic și nici nu o să faci. Și nu faci. Aștepți ca viața ta să înceapă. Dar se pare că ceea ce aștept eu nu e și ceea ce așteaptă ei. Ei au alte așteptări. Nu le pasă dacă sunt bine, fericită, dacă fac ceva ce-mi place, dacă mi-e frică, dacă îmi doresc ceva. Au ideile astea preconcepute, dar nu cred că e suficient, nu pentru mine. Nu vreau să învăț ani de zile încontinuu ca apoi să sfârșesc o persoană banală la un birou într-o rutină de care oamenii ca mine s-ar ferii. Vreau mai mult de atât. Vreau să fiu liberă. Nu vreau ce am acum și nici ce mi-e planificat. Și o să cadă și piesele astea de domino. Și o să fie groaznic, ca cealaltă dată, dar o sa fie bine, la un moment dat. Cert e că într-un anumit punct, în nodul de la primul paragraf, o să aleg ce-mi doresc, nu ce trebuie și o să dau cu bâta în baltă, dar măcar o să știu că nu o să mă îngrozească și nu o să mi se pară respingătoare cea mai bună variantă posibilă. Cum mi se pare acum.
  Ai observat vreodată cum nimeni nu întreabă de fericire sau oarecare împăcare, nimeni nu întreabă dacă e ceva plăcut? Să spunem că ai un prieten, o rudă. Te întâlnești cu cineva cunoscut pe stradă și le spui de acel prieten, cam așa ceva: „E bine, e avocat (de ex.), câștigă bine”. Sau nu știu, eu numai d'astea am auzit în genul ăsta de discuții. Cert e că nu am auzit nicăieri: „E fericit, face ce îi place, nu-și pune icre negre pe masă, dar chiar se vede în ochii lui că e împăcat (& alte bullshituri)”.
  În concluzie, la naiba, Ada!
  Teste, ascultări, trebuie să iau note. Meditații, teme, prea multe teme, matematică, fizică, vreo 20 de variante la fizică până marți, din fericite, doar 3 până sâmbătă la ora 18:30. La naiba, Ada, la naiba! Și mâine am test la chimie, test la mate, mă ascultă și la religie, lumeee, ferea, parabolele e viața mea!

2 comentarii: