sâmbătă, 12 martie 2011

Buna tie!

Noapte bună, somn ușor,
șapte purici pe-un picior. 
Somn ușor și noapte bună, 
visele se duc pe lună.
Minte de copil tembel, ce să-i faci?! Îmi amintesc vag că foloseam rândurile de mai sus, pe vremea când eram la grădiniță, cu un entuziasm tâmp. Și chiar nu regret că mi s-au imprimat în creerași mei. 
Dar acum sunt ușor dezamăgită și nesigură. Nu, nu nesigură. Confuză. Pentru că de data asta știu exact ce vreau. Ceea ce nu știu sau nu înțeleg, e ce oare vor alții?! Alții, restul omenirii care mă sâcâie la cap cu propria lor prezență la care n-aș renunța niciodată
Dacă am învățat ceva până acum, e că dacă vrei sau dacă ții la ceva suficient de mult, nu lăsa acel lucru să plece... Sau dacă vrei ceva suficient de mult, fă orice îți stă în putință să-l obții. Bine, cu anumite limite... Dar mesajul e același. Nu lăsa emoțiile de moment să distrugă ceva adevărat.
Dar sunt atât de agitată și irascibilă ș.a. ... E ca și cum aș crede cu tărie că ceva rău se va întâmpla. Și ideea e că eu chiar cred asta. Poți să o numești premoniție de clarvăzătoare toantă dar eu o numesc... soartă?!
Ok, vreau să mă entuziasmez dintr-o dată, când mă uit pe ferestră și văd mult așteptatul meu soare. Și totuși chiar a venit primăvara. Iar ăsta este motiv de sărbătoare. Cel mai minunat lucru din lume, un fenomen atât de banal și așa de dulce și roz. :)) 
Of, urăsc rozul...
Dar, oricum ar fi, nu am pic de inspirație.
Dar, oricum ar fi, oameni tot oameni sunt. Și faza tâmpită e că oamenii sunt cele mai mari greșeli și cele mai grozave ființe. Oamenii creează și ditrug, dau viață și o fură, iubesc și urăsc, plâng și râd, ajută și încurcă... Sincer?! E amuzant să fi om. E amuzant să fi vulnerabil. E amuzant să simți. E amuzant să te lași influențat de lucrurile de moment. E amuzant să judeci... Și acum serios, nu există nimeni în lumea asta care să fie invincibil, nu există nimeni în lumea asta care să nu simtă. nu există nimeni în lumea asta care să nu fie inluențat de impulsuri greșite, nu există nimeni în lumea asta care să nu judece... Și, ca un paradox filosofic și tâmpit, asta îi face pe oameni să fie inumani, lafel de mult cum îi face pe oameni să fie oameni.
Deci, sunt om... Deci, și tu ești om. Deci suntem oameni... 
!Avertizare pentru posibilii vampiri, vârcolaci, zâne măseluță și unicorni. Fi-ți oameni buni. Merită!
!Avertizare pentru ăia de se cred cei mai tari din parcare: S-ar putea ca parcarea să fie goală.
!Avertizare pentru ăia de mă cred fraieră: Știu că așa e dar ar fi grozav dacă nu mi-ați spune-o.
!Avertizare pentru tine: Zât, taci! Serios, nu vreau să aud că iar te-ai supărat. Nu vreau! 

Și totuși, promit să te stresez cu propria mea prezentă,
 fiecare secundă din eternitatea ce urmează.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Strange Song 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis